Lyx Tyngdtäcke - Handtillverkade i Sverige med merino och lammull.

New Lyx Tyngdtäcke - Handtillverkade i Sverige med merino och lammull.

Lyxigaste tyngdtäcke på marknaden. Utan polyester, utan kemikaler. Elegant Design. Minimallt miljöpåverkan: Tillverkad i Sverige!

Val av material

Wesomnia tyngdfiltar har vuxit fram ur min vision att skapa en tyngdfilt som håller en riktigt hög nivå vad gäller funktion och material. Vid materialval och utformning har vi haft miljömedvetenhet och en önskan om enkel estetik som ledstjärna. Att valet föll på ull var något som växte fram ur mitt eget behov av värme och en uppskattning av ekologiska, naturnära material.

Jag hade också tidigt en önskan om att vår tyngdfilt skulle kunnas finnas med i hemmet som en vardagspryl som kändes naturlig att alltid ha framme och
använda. Våra tyngdfiltar gjorda av filtar från Klippans Yllefabrik och är vävda i en blandning av merinoull och lammull. Merinoullen gör att du, trots tyngden, får en underbart mjuk och följsam filt. Den ekologiska lammullen är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika används vid uppfödningen av lammen. Dessutom har ullen helt unika egenskaper, den värmer i kyla och svalkar i värme- dess temperaturreglerande egenskaper gör att den värmer vid kyla och ”andas” vid värme. Ullen är lättskött, självrenande, skrynklar inte så lätt och är helt återvinningsbar. Dessutom är den svårantändlig och flamsäker.

Vi har valt att fylla våra filtar med svenskt vetekorn i ett återkommande vågmönster. Detta för att olika delar av kroppen får den tyngd och beröring som vi eftersträvar. Att vi slutligen valde att låta vår tyngd utgöras av vetekorn var att vi även här strävar efter en naturlig enkelhet, med fokus på upplevelse, helhet och miljö. Vetekornen är thermoseedbehandlade och CE-märkta genom läkemedelsverket för att garantera miljövänlighet och hälsokrav.

 

#tyngdtäcke #lyxtyngdtäcke #cura #sömn #gravity

Specification
MaterialMerino Wool and Lambwool 100% Swedish thermoseed treated wheat
SizeTwo Sizes: 90x140 /140x180

Write a review

Please login or register to review
  • Views: 9526
  • Brand: Wesomnia
  • Product Code: Wesomnia tyngdfilt
  • Reward Points: 676
  • Availability: 10
  • 8,450.00kr
  • Ex Tax: 6,760.00kr

Available Options

Tags: weighted blanket